Veelgestelde vragen rondom Corona

Voor flexwerkers

Help! Mijn werkgever is genoodzaakt de deuren te sluiten waardoor ik tijdelijk geen werk heb! Wat moet ik doen? Graag willen wij jou hierbij informeren over de situatie rondom de coronacrisis en de mogelijke gevolgen voor jou als medewerker van inzet.nl.


1. Mag ik nog naar mijn werk?

Het advies aan werkgevers is om werknemers tot en met 6 april 2020 zo veel mogelijk thuis te laten werken. Overleg daarom met jouw werkgever of thuiswerken mogelijk is. Als jij last hebt van milde gezondheidsklachten moet je thuisblijven.

 

Milde gezondheidsklachten zijn:

  • Niezen
  • Keelpijn
  • Loopneus
  • Licht hoesten
  • Verhoging tot 38 graden

 

Verergeren de klachten, neem dan telefonisch contact op met jouw huisarts en meld dit bij inzet.nl.

2. Ik word op mijn werk naar huis gestuurd om eventuele besmettingen te voorkomen, wat moet ik nu doen?

Neem contact op met je contactpersoon binnen inzet.nl. Wij zullen de vervolg stappen met je doornemen.

 

Let op; je hoeft je niet ziek te melden!

3. Ik moet wel gewoon doorwerken. Hoe kan ik mezelf en anderen om mij heen beschermen?

Neem de gebruikelijke maatregelen om overdracht van griep en verkoudheid te voorkomen:

  • Zorg dat jij en anderen om je heen regelmatig de handen wassen met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek.
  • Zorg dat jij en anderen om je heen hoesten en niezen in de binnenkant van de ellenboog.
  • Schud geen handen.
4. Het bedrijf waarvoor ik werk is dicht door het Coronavirus, wat gebeurt er met mijn contract?

Heb jij een maandcontract die normaliter stilzwijgend wordt verlengd of een langer contract die binnen twee weken afloopt dan zal deze beëindigd worden en kun je een aanvraag voor WW indienen bij het UWV. Je ontvangt van ons hier dan een bevestigingsmail over.

 

Let op: je zult uiterlijk een week na beëindiging van het contract bij inzet.nl de aanvraag bij het UWV ingediend moeten hebben. Je kunt dit doen via de volgende link: https://www.uwv.nl/particulieren/direct-doen/aanvragen-ww-uitkering.aspx. In de bevestigingsmail vanuit ons staat ook een stappenplan beschreven.

 

Heb jij een contract voor onbepaalde tijd of een langer contract met vaste uren dan zullen wij als werkgever de NOW aanvragen (een subsidie welke beschikbaar gesteld is voor werkgevers ter compensatie). Wij zullen in dit geval jouw volledige salaris uitbetalen. Dit zal het salaris zijn waar je contractueel gezien recht op hebt.

 

Heb je in jouw contract een aantal uur per jaar of maand staan, dan zullen we dit omrekenen naar een week. Deze uren worden automatisch door ons uitbetaald aan jou.

5. Heeft het aanvragen van de NOW consequenties voor mijn WW-uitkering?

Nee, het heeft niets met WW te maken, dus het gaat niet ten koste van jouw WW-rechten.

6. Mijn tijdelijke contract wordt door bedrijfssluiting beëindigd. Kan ik na de coronacrisis wel weer terug komen?

Wanneer de opdrachtgever weer werk voor je heeft zullen wij een nieuw contract voor je aanmaken!

7. Op dit moment is het bedrijf waarvoor ik werk gesloten, maar mijn contract bij inzet.nl loopt nog wel door. Moet ik zelf nog uren invoeren in de Flexportal?

Nee, per deze week zullen wij (inzet.nl) jouw contracturen in de portal invoeren. Jij hoeft dit dus niet te doen. Wij nemen deze taak tijdelijk van jou over.

 

Normaal voer jij deze uren wekelijks in en geeft jouw werkgever, waar je wekelijks werkt, akkoord op deze uren. Het salaris wat je uitbetaald krijgt is gebaseerd op de uren waar je contractueel gezien recht op hebt. Heb je in jouw contract een aantal uur per jaar of maand staan, dan zullen we dit omrekenen naar een week. Deze uren worden dus automatisch door ons uitbetaald aan jou.

 

Deze keuze is gemaakt om overzicht te houden welke medewerkers nog wel aan het werk zijn en welke medewerkers er op dit moment thuis zitten. Op het moment dat de situatie weer veranderd en je zelf de uren weer in kan voeren dan laten we dit weten.

Heb je een andere vraag?

We beantwoorden hem graag voor je.
Bel ons, of stuur een e-mail.
logo van inzet.nl

Onze klanten vertellen

8,6
10 0
inzet.nl
14 Beoordelingen
Zelf beoordelen Bekijk beoordelingen

Contact opnemen