Actueel

Solliciteren in de zomer?

Solliciteren in de zomer?

Veel mensen solliciteren liever niet in de vakantie omdat ze denken dat er minder kansen liggen en bedrijven in deze tijd minder actief zijn met vacatures. Maar zie het juist als een kans!

Genoeg bedrijven die een vacature open hebben staan zijn juist wel nú op zoek naar nieuw personeel. Ze willen na de zomer weer op volle sterkte beginnen! Doordat het in de zomerperiode rustiger is hebben ze juist alle tijd voor je en kun jij uitgebreid duidelijk maken waarom jij de juiste kandidaat bent voor de baan.

Daarnaast heb je meer kans op een nieuwe baan omdat je concurrentie op vakantie is en wellicht minder tijd besteed aan solliciteren in de zomer. Ben je een leuke vacature tegen gekomen maar ga je binnenkort ook op vakantie? Solliciteer nog voor je op vakantie gaat, maar zorg wel dat je in je begeleidende brief benoemt wanneer je afwezig bent, zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

Wat kun je verder nog doen in de zomerperiode?

 • Update je Social Media profielen, zorg voor een actief Linkedin profiel, vermeld je werkervaring op Facebook, en zorg er vooral voor dat je oplet welke vakantiekiekjes je wel of niet openbaar op je profiel plaatst ;)
 • Een nieuwe outfit scoren voor je volgende sollicitatiegesprek, SALE everywhere!
 • Ga eens langs bij inzet.nl op kantoor! Kijk of er een leuke vacature open staat op inzet.nl en kom langs voor een gesprek, wij zijn de hele zomer geopend.

Succes met het vinden van je droombaan!


Jeugdwerkloosheid onder de 10 procent

Jeugdwerkloosheid onder de 10 procent

De jeugdwerkloosheid was op zijn hoogst in september 2013. Toen was bijna 14 procent van de jongeren in de beroepsbevolking werkloos. Daarna daalde de werkloosheid onder jongeren en kwam in januari uit op 9,8 procent. Dit is sinds 2011 nog niet zo laag geweest. Nederland heeft na Duitsland de laagste jeugdwerkloosheid in Europa. 

In 2016 bestond drie kwart van de werkloze jongeren uit onderwijsvolgenden. Van alle onderwijsvolgende jongeren in de beroepsbevolking was 11,6 procent werkloos; bij niet-schoolgaande jongeren was het werkloosheidpercentage 8,9. Het aantal jongeren met betaald werk is de afgelopen 12 maanden toegenomen met 42.000. Bijna twee derde hiervan betreft banen van meer dan 12 uur per week. In januari kwam het aantal jongeren met betaald werk uit op ongeveer 1,3 miljoen.

Bij uitkeringsinstantie UWV kwam het aantal lopende WW-uitkeringen in januari uit op 419.000. De instantie verstrekte in de eerste maand van dit jaar 45.000 nieuwe uitkeringen, 20 procent minder dan in januari vorig jaar.

Bron: CBS


Huis kopen als flexwerker, het kan!

Huis kopen als flexwerker, het kan!

Een huis kopen als flexwerker? Nu kan het! De huizenmarkt trekt door de lage hypotheekrente weer stevig aan. Voor veel mensen is dit hét moment om hun hypotheek over te sluiten. Mooi dat het kan, maar vanzelfsprekend is dit niet. Niet iedereen kan een hypotheek afsluiten. Flexwerkers of medewerkers met een contract voor bepaalde tijd, waarbij de werkgever aangeeft dat er geen intentie kan worden afgegeven voor een vaste baan, konden tot voor kort geen hypotheek krijgen. Best wel gek als je je bedenkt dat het flexibele deel van werkend Nederland steeds groter wordt.

De NBBU (de bond waar inzet.nl bij aangesloten is) heeft een nieuw project opgezet met hypotheken voor flexwerkers. Dit is interessant, want voor flexwerkers zijn er nu onder bepaalde voorwaarden wél mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. En dat is goed nieuws voor flexwerkers die graag een huis willen kopen! inzet.nl doet mee aan een pilot van de NBBU om dit ook voor onze flexwerkers mogelijk te kunnen maken, wil jij hier meer over weten? Voor vragen kun je terecht bij Koen van onze financiële afdeling, mail naar administratie@inzet.nl  of bel Koen via 0513 201 103.


10 tips voor meer beweging tijdens je werk

10 tips voor meer beweging tijdens je werk

Brits onderzoek laat zien dat rond 63 procent van de medewerkers op kantoor minstens zes uur per dag achter zijn bureau doorbrengt. Bijna de helft verlaat het kantoor gedurende de hele dag niet. We geven je graag wat tips om gedurende de werkdag in beweging te blijven:

 • Fiets of loop naar je werk. Is de afstand iets te groot? Overweeg dan de aanschaf van een elektrische fiets of stap een halte eerder uit de bus en loop lekker in de frisse lucht.

 • Loop vaker naar je collega’s in plaats van ze een mail te sturen. Direct intermenselijk contact is bovendien gezonder dan de hele dag in je beeldscherm turen.

 • Neem consequent de trap in plaats van de roltrap of lift, het is een prima mini-workout.

 • Sta ieder uur op van je werkplek ongeacht voor wat. Je lichaam gaat anders in de slaapstand, probeer dit hiermee te voorkomen.

 • Haal zelf je drinken. Als je collega het voor je doet dan mis je een beenspieroefening.

 • Laat je niet verleiden om in de pauze door te gaan of achter je computer te blijven zitten. Daag elkaar uit om meer in beweging te komen!

 • De lunchpauze is een prima gelegenheid om samen met collega’s buiten de benen te strekken. Het geeft letterlijk en figuurlijk lucht!

 • Ga op een andere verdieping (met de trap) naar het toilet. Onderweg kom je nieuwe gezichten tegen.

 • Sta op en loop weg als je (mobiel) belt. Dit is bovendien voor je collega’s aangenamer, zo hoeven ze niet mee te luisteren.

 • Rek en strek regelmatig achter je bureau. 


Vakantiegeld berekening

Vakantiegeld berekening

Hoe werkt het bijzondere tarief bij de vakantiegeld berekening in 2017?

Het vakantiegeld wordt extra belast met loonheffing, dit heet bijzonder tarief. Welk percentage van toepassing is, wordt als volgt berekend: door ons systeem wordt een schatting gemaakt van je bruto jaarloon.

In de tabel zie je dat je geschatte bruto jaarloon tussen twee bedragen kan vallen, je mag dan verder rekenen met het laagste bedrag. Bij dit bedrag hoort een verrekening percentage welke over jouw brutoloon berekend wordt. Dit is het bijzondere tarief.

Wanneer volgend jaar bij de inkomstenaangifte blijkt dat je te veel loonheffing hebt betaald, dan wordt het met je belastingaangifte verrekend.

Bron: Handboek loonheffingen 2017.

logo inzet.nl

Contact opnemen

 0513 201 002
 info@inzet.nl

logo inzet.nl