Maatregelen uit het regeerakkoord

Maatregelen uit het regeerakkoord

Wat brengt Rutte III jou als werkgever?

De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben hun regeerakkoord – ‘Vertrouwen in de toekomst’ – gepresenteerd. Hierin staan de afspraken voor het beleid de komende jaren. We hebben de belangrijkste maatregelen uit het akkoord waar jij als werkgever mee te maken krijgt voor je op een rij gezet.

De maatregelen uit het regeerakkoord

Onderstaande maatregelen zijn voornemens van het nieuwe kabinet. De plannen moeten nog worden uitgewerkt en goedgekeurd door achtereenvolgens de Tweede en Eerste Kamer.

Inkomstenbelasting

Er komen twee belastingschijven: een laag tarief van 37% en een hoog tarief van bijna 50%.

Laag btw-tarief gaat omhoog

Het lage btw-tarief gaat omhoog van 6 naar 9%.

Lees verder door hiernaast op de afbeelding te klikken.


Dag van de duurzaamheid

Dag van de duurzaamheid

Vandaag, 10 oktober, is het de dag van de duurzaamheid! Wij geven je drie tips!

  1. Geen vlees, wel kaas?

Minder vlees eten is goed voor het klimaat. Nog beter zou het zijn om minder dierlijke producten te eten. Kaas heeft bijvoorbeeld een grotere klimaatimpact dan veel mensen denken. Koeien leveren namelijk een flinke bijdrage aan broeikasgassen. De Co2-uitstoot is soms hoger dan die van kip of varkensvlees. Kies dus ook eens voor een plantaardig alternatief op je broodje!

  1. De thermostaat ’s nachts lager zetten of ’s ochtends opwarmen?

De hele nacht je huis op temperatuur houden kost meer energie dan ’s ochtends je huis opwarmen. De beste manier is dus om je thermostaat ’s nachts op 15 graden te zetten, daarmee bespaar je per jaar al gauw €80,-. Overdag kun je besparen door de thermostaat 1 graadje lager te zetten, scheelt je €70,- per jaar. En nog beter is het alleen verwarmen van de ruimtes waar je bent en de tussendeuren sluiten, daarmee bespaar je gemiddeld €190,- per jaar. Niemand thuis overdag? Laat de thermostaat dan op 15 graden staan.

(klik op de afbeelding voor het volledige artikel)

Gratis e-learning 'Aan de slag blijven'

Gratis e-learning 'Aan de slag blijven'

Heb jij soms ook moeite om de ongeschreven regels op de werkvloer te begrijpen? Zou je hier graag meer over willen weten en kunnen oefenen? Dan is de e-learning 'Aan de slag blijven' voor jou een aanrader!

Je kunt de e-learning zelfstandig doorlopen. Je ziet filmpjes en situatieschetsen van ongeschreven regels en basis-werknemersvaardigheden. Vervolgens kies je hoe je zou reageren. Daarna wordt uitgelegd wat het gevolg van jouw handelen is, of het goed of fout is en waarom. 

In 'Aan de slag blijven' krijg je opdrachten over hoe jij jezelf kunt presenteren, plezierig werken, samenwerken, omgaan met elkaar, professioneel gedrag en werken en omgaan met veranderingen. Om deze e-learning te volgen kun je contact met ons opnemen via administratie@inzet.nl . Wij maken dan een inlogcode voor je aan via STOOF. Vervolgens kun je hier inloggen. 


Huis kopen als flexwerker, het kan!

Huis kopen als flexwerker, het kan!

Een huis kopen als flexwerker? Nu kan het! De huizenmarkt trekt door de lage hypotheekrente weer stevig aan. Voor veel mensen is dit hét moment om hun hypotheek over te sluiten. Mooi dat het kan, maar vanzelfsprekend is dit niet. Niet iedereen kan een hypotheek afsluiten. Flexwerkers of medewerkers met een contract voor bepaalde tijd, waarbij de werkgever aangeeft dat er geen intentie kan worden afgegeven voor een vaste baan, konden tot voor kort geen hypotheek krijgen. Best wel gek als je je bedenkt dat het flexibele deel van werkend Nederland steeds groter wordt.

logo inzet.nl

Contact opnemen

 0513 201 002
 info@inzet.nl

logo inzet.nl